Přihlášení do RIS

Plavaná u Jána 2017

         I přes šílené kolísání průtoku, které je znakem vodoenergetického úsilí našich dobrodějů, co poroučejí větru a dešti, se nachytalo slušné množství ryb. Hodně záleželo na losu, kdo si vylosoval mělčinu bez prolákliny, měl prostě smůlu. Někteří renomovaní závodníci propadnuvší trudomyslnosti dokonce během závodu prchli a vyhledali útěchu u stánku s občerstvením páně Metelky. Smolařem dne byl ex post vyhodnocen Honza Kazda, který po skvělém výkonu v prvním kole (přes devět kilo) udělal bezrybku v kole druhém a na cestě domů prorazil dvě pneumatiky. Ne, ani cena útěchy by nebyla v případě takové frustrace na místě.

Celkem se ve dvou kolech ulovilo 102,055kg ryb. Převládala podoustev, plotice a cejn velký, chytil se i jeden kapr, pár jesenů (těch přibývá), několik okounů a hrouzků. Zajímavostí byl zážitek p. Edla, kterému se do zdolávané oukleje zakousl obrovský candát. Než se pustil, byl p. E zralý na výměnu prádla.

Vítězem se stal Matěj Kalčík se součtem pořadí 3 a úlovkem 7470 g, druhý objev letošní sezony Adrian Terelmeš (součet 5 a 8155g), bronz paří Romanu Vicanovi díky drtivému závěru - cejni v poslední hodině závodu - součet pořadí 5, celkový úlovek 5925g. Bramborovku si odvezl Jirka Havel s úlovkem největší ryby dne, cejna 1,5kg.

V tom bezvodí a horku to bylo utrpení, ale krásné.

Za pořádající MO Plzeň 1

Podskalský J.