Přihlášení do RIS

Víkendová akce pro malé rybáře Hracholusky- Butov 2017  se vydařila. 

Uspořádali ji pro své členy vedoucí  rybářských kroužků z Hrádku V. Lisý a J. Kalivoda, patřící pod ČRS MO Rokycany a M.Šobáň z Mýta patřící pod ČRS MO Holoubkov ve spolupráci s vedoucími PS Pionýr  Hrádek a PS Strašice. Akce se uskutečnila 19.5. - 21.5. 2017 v rekreačním středisku Butov. Zúčastnilo se jí přes 40 dětí s dospělími celkem 53 lidí.

Po příjezdu a ubytování v chatkách se účastníci soustředění seznámili s areálem rekreačního střediska Butov ( umývárkami,sociálním zařízením,jídelnou,hřištěm,přístavištěm,s přilehlým pobřežím a s místami pro rybolov).Potom se uskutečnil táborák,kde si všichni opekli špekáčky,nebo klobásy dovezené z domova. Nedočkaví malí rybáři potom vzali své rybářské náčiní a vyrazili obsadit břehy Hracholuské přehrady. Zanedlouho se od vody ozýval radostný jásot dětí z prvních ulovených ryb.

Druhý den za časného ranního kuropění se první rybářští nadšenci  opět objevili  u vody, aby nepromeškali své úlovky. Ryby braly jako o závod, takže většina z malých rybářů si některý z větších úlovků odvezli ze sebou domů. Mezi účastníky soustřědění byli též vítězové a postupující do Územního kola soutěže Zlatá udice,kteří jej využili k poslední přípravě.Děti si rovněž pochvalovaly stravu,kterou jim paní kuchařky připravili. Ať již to bylo pečené kuře s bramborem,nebo rizoto,či svíčková s knedlíkem,nebo kuřecí řízek.Vše dětem velmi chutnalo a byly spokojené. Ty děti,které nerybařily, si mohly pod dohledem svých vedoucích zastřílet ze vzduchovky,nebo si zahrát míčové hry.Též si zahrály v areálu na šipkovanou,při které plnily různé úkoly,které pro ně vedoucí vymysleli.

Ti otužilejší okusily též vodu Hracholuské přehrady,ve které si zaplavaly,nebo si zajezdily na nafukovacím člunu. Víkend utekl jako voda v přehradě. Všem se líbil,někteří se vyjádřili,že by vydrželi i déle, ale školní povinnosti volají,že ještě nenastal čas prázdnin. Při odjezdu všichni slíbili, že se za rok zase vrátí na toto oblíbené místo. 

Za vedoucí kroužků sepsal

Míra Šobáň