Přihlášení do RIS

Ze zasedání výboru Západočeského územního svazu (září 2020)

Vážené rybářky, vážení rybáři,

výbor Západočeského územního svazu ČRS se sešel na prvním poprázdninovém zasedání 24. září 2020. Po kontrole usnesení z minulé schůze se výbor zabýval zásadní otázkou – zda konat či odložit 43. územní konferenci, která byla svolána na 30. září 2020. Po zvážení aktuální situace s výskytem koronaviru rozhodli členové výboru o odložení územní konference.

Hospodář Jaroslav Vogl přednesl informaci o zasedání hospodářského odboru. Členové odboru byli seznámeni se změnami v soupisech revírů pro rok 2021. Dále navrhli několik úprav ceníku pro vysazování ryb do rybářských revírů (bez dopadu na ceny povolenek) a doporučili zachování stávajících příplatků za výrobu a prodej nedostatkových druhů ryb. Diskutovali také o návrzích změn bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech Zpč. ÚS ČRS (nejdříve od roku 2022, pro rok 2021 k zásadním změnám nedochází).

Členové výboru akceptovali doporučení hospodářského odboru a schválili ceny násadových ryb vysazovaných do rybářských revírů v roce 2021 a příplatky za výrobu a prodej nedostatkových druhů ryb v r. 2021.

Předsedkyně ekonomické komise Martina Vlčková informovala o zasedání ekonomické komise a okomentovala předložený rozpočet Zpč. ÚS na rok 2021. Za zmínku stojí očekávaný zvýšený prodej povolenek, a tedy i příjem finančních prostředků, což se odrazilo ve zvýšení rozpočtovaných nákladů na zarybnění oproti plánu na letošní rok o cca 2 mil. Kč.

Předseda Ing. Jan Štípek přednesl informace z mimořádného i z řádného zasedání Republikové rady. Jednatel Martin Bílý informoval o obsahu porady jednatelů.

Místopředseda JUDr. Alexander Šíma podal komentář k návrhu změn Stanov ČRS.

Martin Bílý, jednatel Zpč. ÚS ČRS



Chcete  si přečíst další aktualitu nebo jít na úvodní stránku?

Chcete nám zanechat vzkaz nebo máte něco o čem by měli vědět i ostatní? Napište nám.

Dodatek_Zpč.ÚS_2024.png

Dodatek 2024

Více

Akce_prvni_povolenka_zdarma_2020.png

První povolenka pro děti zdarma

Již od roku 2014 podporuje Západočeský územní svaz ČRS zájem dětí o rybaření poskytnutím první povolenky k lovu ryb zdarma. Tato akce pokračuje i v roce 2024.

Více

Rybářský řád 2023 - 2024 Zpč. ÚS.PNG

Rybářský řád a soupis rybářských revírů 2023-2024

Více