Přihlášení do RIS

Ze zasedání výboru Západočeského územního svazu (listopad 2020)

Vážené rybářky, vážení rybáři,

z důvodu epidemiologických opatření se výbor Západočeského územního svazu ČRS 19. listopadu 2020 historicky poprvé sešel formou videokonference.

Po krátkém úvodním seznámení s pravidly pro videokonferenci se zasedání výboru řídilo schváleným programem jednání.

Jednatel Martin Bílý informoval členy výboru o změnách v konání hospodářských závěrek s místními organizacemi, jejichž součástí je i předání členských známek, povolenek k rybolovu a soupisů revírů pro příští rok. Organizační změny, které spočívají zejména ve vymezení většího časového prostoru pro celou akci a v možnosti místních organizací vybrat si jim vyhovující termín, jsou vynuceny vládními omezeními v souvislostí s koronavirovou epidemií.  Pro rybářskou veřejnost je důležité, že je vše nastaveno tak, aby místní organizace mohly zahájit prodej známek a povolenek pro rok 2021 již od počátku druhé poloviny prosince. V této souvislosti je dobré připomenout změnu schválenou výborem Zpč. ÚS již dříve, totiž, že celoroční územní mimopstruhové i pstruhové povolenky ČRS, z. s., Zpč. ÚS a celosvazové a celorepublikové povolenky opravňují jejich držitele k lovu ryb na revírech ČRS, z. s., Zpč. ÚS, až do 10.1. následujícího roku. Zdůrazňujeme, že se jedná o opatření platné výhradně na revírech Západočeského územního svazu, neplatí pro rybolov na ÚN Orlík a revírech ostatních územních svazů ČRS.

Dále členové výboru schválili plán práce na rok 2021, který počítá s deseti zasedáními výboru a územní konferencí. Konkrétní termín konání konference bude stanoven podle vývoje epidemiologické situace v příštím roce.

Místopředseda územního svazu Michal Blahůšek informoval členy výboru o návrzích místních organizací na vyznamenání členů. Výbor Zpč. ÚS rozhodl o udělení 10 čestných odznaků ČRS III. stupně, 6 čestných odznaků ČRS II. stupně a doporučil Radě ČRS udělení 2 čestných odznaků ČRS I. stupně.

Předseda Ing. Jan Štípek přednesl informace z říjnového a listopadového zasedání Republikové rady. Jednatel Martin Bílý informoval o obsahu porady jednatelů.

Výbor Zpč. ÚS rozhodl, na základě žádosti místní organizace Rokycany, o poskytnutí bezúročné půjčky na nákup rybníka z prostředků územního svazu.

Martin Bílý, jednatel Zpč. ÚS ČRS



Chcete  si přečíst další aktualitu nebo jít na úvodní stránku?

Chcete nám zanechat vzkaz nebo máte něco o čem by měli vědět i ostatní? Napište nám.

Dodatek_Zpč.ÚS_2024.png

Dodatek 2024

Více

Akce_prvni_povolenka_zdarma_2020.png

První povolenka pro děti zdarma

Již od roku 2014 podporuje Západočeský územní svaz ČRS zájem dětí o rybaření poskytnutím první povolenky k lovu ryb zdarma. Tato akce pokračuje i v roce 2024.

Více

Rybářský řád 2023 - 2024 Zpč. ÚS.PNG

Rybářský řád a soupis rybářských revírů 2023-2024

Více